1

Eindhoveninbeeld.com

De Stichting Eindhoven in Beeld werd opgericht in 2007. Het is niet alleen een website maar een flinke organisatie en een eigen kantoor, archief in het 't EiB-Huys. Organsieren ook diverse bijeenkomsten en lezingen.
Heel veel informatie, foto's en video's over Eindhoven 
https://www.facebook.com/EiB040
en eigen filmpjes online 

2

www.zichtopeindhoven.nl

Zicht op Eindhoven (1232) noemt zich een Cultuur-Historische startpagina.
Het jaargetal (1232) staat voor het stichtingsjaar van Eindhoven.
Site is een project van  Cultuurhistorisch Bureau Hüsken & Zoon. Dat is in 2006 opgericht door vader en zoon Jos en Bauke Hüsken uit Eindhoven. In de afgelopen jaren hebben zij tal van opdrachten uitgevoerd op het gebied van cultuur- en bouwhistorie in Eindhoven, maar ook elders in de omgeving.  
http://www.cultuurhistorici.nl/

eindhovenfotos.nl
3

Eindhovenfotos.nl

Sinds 2000 online een van de eerste website over Eindhoven. Per 22 mei 2004 met een eigen url. Sinds 2017 nieuwe benadering van Eindhoven vanuit gezichtspunt zoals T-shirts, liedjes, stripboeken en boeken over Eindhoven.  
Vanaf 2019 steeds meer verhalen en onderzoek over verzet, oorlogsverhalen en de bevrijding van Eindhoven.  Ook uniek aandacht voor Philips, Sigaren, NS-Station en altijd een verhaal erbij.
Kijk bij nieuw voor toegevoegde pagina's

4

ihesm.com/eindhoven/

Kees van der Hoeven heeft monnikenwerk verricht en zo'n beetje alle inwoners van Eindhoven rond 1917 in kaart gebracht, waar ze woonden en werkten. Je wandelt gewoon door de stad van toen. Hiernaast is ook een aparte website over Eindhoven anno 1934  beschreven mbv het Adresboek 1934 Eindhovense straten en bewoners systematisch in kaart gebracht.
Mooie bron.  Een site boordevol met informatie over de straten en bewoners van Eindhoven periode 1934 of  1917.

1

DSE.nl

Digitale Stad Eindhoven, opgericht in december 1994, is een Internet-platform voor de regio Zuid-Oost Brabant en biedt je de mogelijkheid om van thuis uit de regio beter te leren kennen. Je kunt op DSE informatie vinden op velerlei gebied en je hebt ook de mogelijkheid zelf informatie uit deze regio aan te bieden. Veel "oude" homepages zijn er nog te vinden.

2

gemeentepolitieeindhoven.nl

Sinds  15 augustus 2007 alles over de gemeentepolitie Eindhoven. Veel gebeurtenissen in Eindhoven komen aan de orde, vaak uniek materiaal en foto's. Prive site van een oud-politeman.

3

www.honderd.info

Op vrijdag 2 juni 2017 opende op de zesde verdieping van het Veemgebouw de expositie HONDERD. Een meer dan bijzondere tentoonstelling. Aanleiding is 100 jaar Sint Trudo, maar de expositie gaat veel verder en breder. Zij geeft een fascinerend beeld van twee eeuwen, waarin Eindhoven zich ontwikkelt tot industriële stad.
Eingenlijk worden 4 thema's (economische ontwikkeling, de groei van de stad, quality of life en wonen) uitgelijnd tegen de tijdsas 1816-2016.
Website geeft veel info: alle stadsfilmpjes zijn te bekijken. De expo is  inmiddels gesloten, de website is nog wel toegankelijk.

4

rhc-eindhoven.nl

In de bezoekersruimte van het  Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe ) bent u welkom voor het raadplegen van documenten, kranten en  
originele archiefstukken.
 Alleen op dins- en donderdag open?Ook online is veel materiaal  te vinden, maar helaas werken de verwijzingen en foto's niet. 
Brabantsarchief : https://www.bhic.nl/ heeft veel over Eindhoven

Fotodatabank Oost Brabant met zo'n 42.000 over Eindhoven
http://www.fotohistorisch.nl

1

www.eindhoven-encyclopedie.nl

De historische en eigentijdse encyclopedie van Eindhoven
Een project van de (voormalige) Heemkundige Studiekring Kempenland Eindhoven.
Veel historische informatie, echter weinig foto's.

2

www.eindhoven-eertijds.nl

website over Eindhoven  sinds 25 nov. 2006 met eigen nl-url, met zo'n 2400 oude foto's en ansichtkaarten.
Pieter Verdonk is al vanaf 2002 (of eerder?) webmaster van eindhoven-eertijds.tk  
Iedere week een drietal oude foto's met een kort situatieschets.

3

www.fotohistorisch.nl 

Foto Historisch is een website van: RHC Eindhoven
Fotodatabank Oost Brabant met zo'n 42.000 over Eindhoven, totaal zo'n 120.000 foto's
http://www.fotohistorisch.nl

4

www.brabantserfgoed.nl

Brabant is Brabant door het erfgoed dat we delen. De Sint-Jan en het Evoluon, Jeroen Bosch en Vincent van Gogh, DAF en Philips, het bloemencorso van Zundert en het Brabants volkslied van Guus Meeuwis. Allemaal Brabants erfgoed! Hier vind je de collecties van musea, archieven en heemkundekringen, aangevuld met honderden verhalen. Duik in het Brabantse erfgoed en ontdek: verrèk zit dè zo!

1

herinnerudenamen.nl

Houd de herinnering levend:
herinner hun verhalen,
noem hun namen,
vertel ons uw verhalen.
Iedere Eindhovenaar die is omgekomen is naar veel speurwerk hier genoemd.
Lijst met namen  te raadplegen op: https://stichting18september.nl/de-namenlijst/

2

stichting18september.nl

Vanaf 1945 organiseert Eindhoven, als enige stad in Nederland, jaarlijks een aantal historische, culturele en sportieve evenementen rondom de bevrijding.

3

vanabbestichting

De Henri van Abbe Stichting is in 1993 opgericht en werpt zich sindsdien op als erfgoedwaakhond van Eindhoven. Begin jaren ’90 van de vorige eeuw was het gemeentebestuur van plan het oude Van Abbemuseum te laten verdwijnen in de geplande nieuwbouw.

4

bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum is het geheugen van Brabant met eigen documentatiecentrum in Den Bosch.
Prachtige dienst is https://deautovanmnopa.nl/  Tussen 1906 en 1951 droegen alle motorvoertuigen met een Brabantse eigenaar een kenteken dat begon met N- (gevolgd door een getal). Uiteindelijk zijn dat er bijna 100.000 geweest. Ze zoeken foto's erbij.

Nieuws uit het huidige Eindhoven

1

www.ed.nl

Het Eindhovens Dagblad online.

Lees alles over  edonline geschiedenis op speciale pagina over Eindhoven digitaal en EDonline

2

www.Innovation Origins.nl

E52 is in 2017 veranderd naar Innovation Origins. Het is  een onafhankelijk journalistiek platform dat zich richt op (duurzame) innovatie, de economie van innovatie en de manier waarop dat geheel is ingebed in de Brainport regio Eindhoven. Innovation Origins vertelt de relevante verhalen uit deze sector en belicht daarmee de personen, producten en bedrijven die de maatschappij van morgen bepalen.

3

www.studio040.nl

Studio040 is de Stadsomroep van Eindhoven en omgeving. De redactie maakt dagelijks een journaal, dat vanaf 18 uur te zien is op televisie. Op de radio zijn er doorlopend (journalistieke) programma’s, met eigen nieuwsbulletins op het halve uur met lokaal en regionaal nieuws. En op onze website is altijd het laatste nieuws te vinden uit de regio Groot Eindhoven

4

www.omroepbrabant.nl

Omroep Brabant brengt veel nieuws over Eindhoven. Voordeel hun online archief is groot en beschikbaar.

1

indebuurt.nl/eindhoven


Verrassende site die Eindhoven van  alle kanten bekijk  en aanwezig is waar het bruist. Met de kwaliteit van een echte redactie . Ze zitten in het Glasgebouw op Strijp-S, bij de redacties van het Eindhovens Dagblad en Groot Eindhoven. Vanaf de redactie lopen, fietsen, bussen of rijden we zo de stad in om verslag te doen van alle leuke en mooie dingen die er in Eindhoven te vinden zijn.

2

www.grooteindhoven.nl

grooteindhoven.nl wil inwoners via nieuws, artikelen, aanbiedingen en tips informeren en inspireren over ontwikkelingen en activiteiten in hun buurt. De "huis-aan-huiskrant " is volledig online  te lezen, helaas maar de laatste  vier uitgaven.
http://www.grooteindhoven.nl/pagina/dekrant

3

eindhoven.nl/nieuwsarchief

Website van de gemeente Eindhoven, geeft veel praktische informatie. Het nieuwsarchief geeft veel actuele informatie en wie nog verder terug wilt zoeken kan terecht in het archief:
http://eindhoven.archiefweb.eu/

4

www.cursor.tue.nl

Dé onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven. Ondanks veel aandacht voor Strijp-s zijn de ontwikkelingen en ontdekkingen van de TUe voor Nederland en Eindhoven van belang.
De Cursor geeft hierin al tientallen jaren  een mooi beeld van.

OPGEHEVEN ARCHIEF: WWW.EINDHOVEN-IN-BEELD.NL

Op 6 april 2005, startte Frans Gommers de interactieve ‘Eindhoven-site’ waar mensen foto's en commentaar konden in sturen.
Veelzijdige site met veel foto's en commentaren
Op 15 oktober 2018 is de site ineens offline gehaald. Jammer, veel unieke historie over Eindhoven is verloren gegaan. Via de wayback zijn delen nog te raadplegen https://web.archive.org/web/20220000000000*/http://www.eindhoven-in-beeld.nl/

4

2

 

3

www.eindhoven-now.nl

Veel tips en bezienswaardigheden over Eindhoven

4

www.thisiseindhoven.nl

De site voor uitgangstips en info over Eindhoven. 
Dit is de officiële toeristische website van Eindhoven, beheerd door citymarketingorganisatie Eindhoven365 en Brandstore Eindhoven , VVV (onderdeel van Eindhoven247). De agenda wordt beheerd door Stichting Uit in Eindhoven en Brandstore Eindhoven.
Voorheen vvveindhoven.nl