Flitsmoment met Willem Weber in 1966

Op een moment van groot verlies flitsen allerlei gedachten door je heen, vooral van "wat hebben we samen meegemaakt"en ik kan jullie vertellen, het waren er heel veel.

Toen ik hoorde dat het niet goed ging met Wim schoot een moment heel helder door mijn gedachten, het is een beeld dat ik graag met jullie wil delen.

Het was op een zaterdagmiddag, we waren iets ouder dan 16 jaar,

(Willem met z'n Kievit, een merk brommer onbekend bij een ieder die Wim niet kende, en mijn persoon met een Tomos).

We stonden op de hoek van de markt in Eindhoven, in, de startblokken om op het juiste moment "de grote stap te maken naar het ultieme, waar iedereen over sprak n.l. Club 44.

Een beetje zenuwachtig maar vastberaden wachtten we op de gene die nog meer durf hadden dan wij, en al regelmatige gasten waren van dit Walhalla.

Ons wachten werd snel beloond, teamgenoten van mijn hockeyelftal kwamen niets vermoedend aangeschokt. Een wederzijdse blik van "NU" en nog geen tien tellen later was het een feit, samen met mijn teamgenoten stonden Willem en ik, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, aan de bar met een pilsje.

De waarde van zo'n moment wordt pas nu pijnlijk duidelijk, het was HET moment waarmee we samen een vriendschap opbouwde met veel vrienden om ons heen. Maatjes die elkaar bijna blindelings aanvoelden, onafscheidelijk en bijna niet tussen te komen.

Een flitsmoment met Willem Bedankt Willem voor die momenten.

Door Rob van Wendel de Joode uitgesproken op de begrafenis van onze vriend Willem /Wim Weber in 2004

Helaas is zijn vrouw Henrice Sterke (en mijn vriendin voor Wim) onverwachts overleden op 16 maart 2010. Henrice (24 augustus 1952 - 16 maart 2010) en Wim Weber zijn nu samen en in onze gedachten. We hebben mooie tijden door gemaakt met elkaar in onze jeugd in Eindhoven.